Mahlane porganditega kohupiima-juustukook, mis valmib küpsisepõhjal.
Põhi:
- 150 g heledaid küpsiseid
- 60 g võid
Täidis:
- 200 g peenelt riivitud porgandeid
- 200 g toorjuustu
- 300 g kohupiimapastat
- 3 muna (väikest)
- 2 dl suhkrut
- 2 spl nisujahu
- 0,5 tl kaneeli
Peale:
- 150 g hapukoort
- 60 g tuhksuhkrut
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Võta 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja.
Sega toorjuust kohupiima, muna, kaneeli ja suhkruga. Lisa riivitud porgand (pigista käte vahel liigne mahl välja) sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa jahu.
Vala täidis põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit (kook on küps kui see keskelt veel veidi võbeleb).
Kata kook tuhksuhkruga segatud hapukoorega ja tõsta kook külmikusse üleööks maitsestuma.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)