Nisujahuvaba põhjaga kohev ja mahlane kohupiimakook, mis maitseb hea koos värskete maasikatega.
Põhi:
- 100 g võid
- 60 g suhkrut
- 1 muna
- 90 g riisijahu
- 30 g maisitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näputäis soola
Täidis:
- 400 g teralist kohupiima
- 1 dl hapukoort
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 spl tärklist
- 2 dl 35% koort
Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi. Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.
Täidiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja sõelu sisse tärklis. Kõige viimasena lisa vahustatud koor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.
Nippe ja nõuandeid: riisijahu ja maisitärklise asemel võid kasutada ka tavalist nisujahu – 120 g.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Virve
Väga mõnusa konsistentsiga kook. Õhuline ja hõrk.
Helle Gaponenko
väga hea kook.Soovitan.Tegin nisujahuga !!
Svetlana
Tegin koheva kohupiimakoogi, oli väga hea. Lapsed ja mees sõid hea meelega. Kaunistasin mitte maasikatega, aga kiivi ja apelsiini viiludega.
Pilvi
Aitäh! Väga hea maitsega kook, kaunistasin sügavkülmast võetud kirssidega – olen väga rahul.
A
Tegin täna täpselt selle retsepti järgi, nisujahu varjanti. 30 Minuti pärast ahju vaatasin, siis oli ca 5cm üle ääre tõusnud täidis ja üle äärte ka osa. 🙁 Lisaks oli sisu täiesti toores aga pealmine kiht hakkas vaikselt kõrbema.
Mis valesti võis minna?!
A
edit: Nüüd kui ca tund aega jahtunud on, langes täidise osa koogis täiesti kokku. Ca 3cm täidist nüüd aint 🙁
Eva@Perenaine
Kook käitub küpsemisel tõesti nii, et algul kerkib kõrgeks ja pärast küpsetamist langeb tagasi. See on normaalne ja ahjust ei tohiks kooki vahepeal välja võtta, muidu langebki täidis liiga kokku. Ahjud pahatihti valetavad temperatuuri, mistõttu kahtlustan, et Sinu ahju temperatuur võis olla lubatust kõrgem. Kui järgmine kord teed, siis alanda pisut temperatuuri (või kata kook pealt fooliumiga. et see ära ei kõrbeks). Head katsetamist!
Marje
Kasutasin kookospalmisuhkrut-sellest tumedam värv ja vahukoore asemel läks täidisesse maitsestamata jogurt. Hea ja õhuline sai küll!
Gerli
Noo nii maitsvat kooki pole mina ammu söönud! Super kerge ja õhuline. Kasutasin magustajana steviat ja kohupiimale püreestasin sisse ühe banaani. Jahuks oli GV riisijahu ning hapukoore asemel köögi kreeka jogurt.
Kõik sõid ja kiitsid, mees nõuab juba nädalavahetuseks uut laari 🙂
Mari-Liis
Kas kook muutub kuidagi kui tärklist ei lisa? Avastasin just et pole kodus 🙁
Eva@Perenaine
Kasuta siis tärklise asemel nisujahu.
Maiu
Kas täidises on mõeldud ka maisitärklist või kartulitärklist?
Eva@Perenaine
Mõlemad sobivad hästi.
Kristel
Mina tegin vaarikatest ja mustsõstardest hapuka kastme kõrvale kuna minu jaoks oli kook liiga magus.
Aga muidu superhea kook!!!
Gerli Kangro
Mul või ootamatult otsa saanud. Ei tea kas koogi põhi kookosrasvaga samuti välja kukub?
Eva@Perenaine
Ei oska kahjuks öelda, ei ole kookosrasvaga teinud.
Katrina
Kas kook on piisavalt mahlane ja kohev kui hoida üleöö külmkapis ehk tarbida 24 h pärast?
Eva@Perenaine
Jah. Kata pealt kilega.
Katrina
Aitäh!
Minna
Kas riisijahu asemel mandlijahu saab kasutada?
Eva@Perenaine
Kuna mandlijahu on üsna rasvane, ei ole tark sellega 100% riisi- või nisujahu asendada. Asenda näiteks 1/3 ulatuses.
Krista
tere.tegin kõik retsepti järgi ja ahjus oli nii ilus ja kohev ja siis võtisn välja ja panin jahtuma käterätiku alla ja vajus kohe ära.kas midagi on valesti tehtud või mis mis võib viga olla?
Marit
Tere Krista!
Kahju, et täidis ebaõnnestus. Üks ebaõnnestumise variant võib olla, et munad ei olnud korralikult vahustatud. Ehk sai kook veidi vähe ahjus olla ja täidis polnid veel piisavalt küps ja vajus seetõttu alla? Võite proovida teinekord veidi madalamat temperatuuri kasutada(ehk teie ahi näitab kõrgemat temperatuuri?), kindlasti tavaline ülevalt alla reziim. Käterätti ei ole vajalik jahtuma jätmisel peale panna.
Nele
Kook oli väga maitsev, kõik sõid ja kiitsid. Tõesti kohev kook. Põhja tegin nisujahuga, toimis hästi.