Õrn ja pehme kalavorm, mis on küpsetatud kas spetsiaalses terriinivormis või piklikus keeksivormis.

  • 500 g kohafileed
  • 1 õun
  • 1 suurem sibul
  • õli praadimiseks
  • 150 g külmutatud spinatit
  • 3 muna
  • 100 ml valget veini
  • 400 ml täispiima või kohvikoort
  • 1 porgand
  • soola
  • peterselli
  • valget pipart

Keeda porgand pehmeks. Haki sibul ja õun ning prae pannil läbi. Lase jahtuda. Sulata spinat ja pigista üleliigne vesi välja. Sega vein ja piim (koor).

Pane köögikombaini kolmandik kalafileest, praetud õun ja sibul, soola, muna ja kolmandik vedelikust. Töötle ühtlaseks. Laota segu võiga määritud vormi põhja. Teise kihi jaoks püreesta teine kolmandik kalast, keedetud porgand, muna ja kolmandik piimasegust. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla vormi teiseks kihiks. Viimase kihina töötle ühtlaseks spinat, kalafilee, vedelik ja muna, maitsesta soola, pipra ja peterselliga.

Küpseta 175-kraadises ahjus vesivannis (pane vorm suurema vormi sisse ja kalla sinna vesi) 1 tund ja 15 minutit. Lase enne välja võtmist pisut jahtuda. Söö soojalt või jahtunult külma peterselli-hapukoorekastmega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)