Maitsev, rikkaliku täidisega pirukas.

Taigen:

  • 125 g võid
  • 125 g kodujuustu
  • 3 dl nisujahu
  • soola
  • (vajadusel pisut vett)

Täidis:

  • 150-200 g külmutatud brokolit
  • 150 g kodujuustu
  • 50 g päikesekuivatatud tomateid
  • 50 g sinki
  • 2 dl piima
  • 2 muna
  • 1 sl ketšupit
  • 1 kuhjaga sl seedermänni seemneid
  • soola, musta pipart

Tainaks näpi või, kodujuust ja jahu ühtlaseks. Lisa vajadusel nii palju vett, et tainas kokku hakkaks. Sõtku ühtlaseks, keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm, vajuta kahvliga põhja sisse väiksed augud ja küpseta umbes 8-10 minutit.

Lõika brokoli väiksemateks tükkideks (kui on värske brokoli, keeda seda mõned minutid eelnevalt vees, külmutatud brokoli keetmiseks ei ole vajadust). Lisa hakitud tomatid, sink ja seedermänniseemned. Klopi muna piimaga segamini ja maitsesta soola ning pipraga. Määri ketšup eelküpsetatud põhjale, laota peale täidis, vala munasegu peale ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)