Veidi uhkem pidupäevalauale sobilik šokolaadine kirssidega rullbiskviit jõuluse kaunistusega.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 2 spl tärklist
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 2 dl vahukoort
  • 200 g kohupiimapastat
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5-1 dl suhkrut
Kirsitäidis:
  • 400 g kompotikirsse või külmutatud kirsse
  • Kui kasutad külmutatud kirsse siis lisaks 1 dl moosisuhkrut + 3 spl maisitärklist
Peale:
  • 1 pk Milka toorjuustu või
  • 100 g sulatatud šokolaadi segada 1 dl vahustatud 35% koorega

Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks, vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit. Võta biskviit ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.

Kui kasutad külmutatud kirsse, pane potti kirsid, moosisuhkur ja tärklis, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kirsid on sulanud ja moos pakseneb. Lase jahtuda.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiimapasta, sega ühtlaseks. Määri jahtunud biskviidile kirsikompoti kirsse ja immuta ka natukese kompoti vedelikuga, või kata biskviit valmis keedetud kirsimoosiga. Tõsta peale kohupiimakreem, aja ühtlaselt laiali. Keera biskviit rulli.

Aseta külmikusse ja lase seista vähemalt 4 tundi. Võta biskviit külmast ja kata Milka toorjuustu või sulata šokolaad ja sega vahustatud vahukoorega, kaunista nt. šokolaadist kujunditega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)