küpsised / Sõbrapäevaks / 03/21/2014

Kihilised küpsised

Neid mahlaseid küpsiseid ei olegi nii raske valmistada, vaja on vaid natuke kannatlikkust ja aega.

Küpsisekihid:

  • 175 g võid
  • 1,75 dl suhkrut
  • 175 g nisujahu
  • 5 muna

Vahele:

  • 300 g paksemat jõhvikamoosi (või mõnda hapukat marmelaadi)

Šokolaadiglasuur:

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 2 spl 0,5% koort

Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu.

Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taina.
Määri saadud tainast 4- 5 õhukest küpsisepõhja küpsetuspaberitele. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, ca 6-7 minutit.

Kui ahjuplaat on suurem võib küpsisepõhju ka vähem tulla, siis saad hiljem lõigata sobivas suuruses põhjad, et kokku tuleks u. 4-5 küpsisekihti. Kuniks küpsisepõhjad on veel soojad, liida need omavahel keedisega.

Pealmiseks kihiks sulata šokolaad koos koorega. Kata pealt küpsiseplaat ja lõika servad sirgeks.

Lase natuke jahedas taheneda.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kevadlille küpsised
Järgmine postitus
Kolme šokolaadi küpsised
5 Kommentaari

February 10, 2015

Mis nipiga need tükid küll ometi nii ilusad sirge servaga jäävad teil? Mul murenes glasuur lõigates koledal kombel sik-sakiliselt :(. Ja see šokolaadikiht tuli mul ikka jube paks ka veel… Mõtlesin, et järgmine kord panen ehk poole vähem šokolaadi ja äkki peaks juba tahenemata glasuuriga lõikama. Või mis tehnikat teie soovitate :D?

Muidu maitsesid ju hästi – kõik kiitsid, aga no kaubanduslik välimus jättis soovida :).


    February 10, 2015

    Mina lõikasin tükkideks jah siis kui šokolaad veel päris tahenenud ei olnud, aga eks ta natuke ikka praguneb, peab hästi rahulikult ja tasakesi
    lõikama. Veel üks nipp: lisa šokolaadi hulka pool dl kohvikoort, siis ei pragune šokolaad üldse ja saab kauneid tükikesi lõigata.


February 10, 2015

Väga head küpsised tulid välja!!!


February 10, 2015

Super head tulid!!!


January 14, 2018

[…] Idee siit. […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kevadlille küpsised

Originaalretseptis (Salme Masso) oli likööri asemel vesi ja šokolaadi asemel kakaoglasuur.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.