Suur ja mahlane (nisujahuvaba) porganditort kergelt hapuka laimi-toorjuustukreemiga, millest jagub suuremale seltskonnale.
Porgandibiskviit:
- 500 g toorest porgandit (puhastatud)
- 4 suurt muna
- 180 g suhkrut
- näpuotsaga soola
- 180 g riisijahu
- 60g kartulitärklist
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- 100 g mahedamaitselist õli
Laimi-toorjuustukreem:
- 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
- 300 g paksemat hapukoort
- 100 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1-2 laimi mahl ja riivitud koor
Porgandibiskviidiks koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks.
Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 25 x 30 cm suurusega). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.
Laimi-toorjuustuglasuuriks sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimikseriga).
Nüüd saad hakata torti kokku panema. Selleks lõika kõigil kolmel biskviidil ääred ära ja hoia need alles. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).
Kata ka tordi ääred kreemiga. Näpi sõrmede vahel allesjäänud biskviidi ääred puruks ja kata sellega koogiääred.
Kaunista nt. melissilehtedega, füüsalitega või martsipanist lilledega (kaunista vahetult enne serveerimist).
Retsept: Nami-nami retseptikogu (muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Teevi
Suurepärane kook, mahlane ja maitsekas 🙂
Birgit
Minul väikest ahjuplaati ei ole, tegin 2 suurt biskviiti ja lõikasin need pooleks. Sain väga hea 4 kihilise kooogi. Kuna jõuluaeg lähedal siis puistasin biskviidisegu sisse ka pisut piparkoogimaitseainet. Kook sai hää 🙂
Laura
Tegin jõuludeks. Vàga mõnus õhuline jài. Kõik sööjad mõmisesid.
Diana
Väga mahlane ja maitsev kook. Pigem selline hapukas kook ja mahe kook.
Lili
Väga hea kook! Lapsele meeldis väga porganditaigen küpsetatult ja seetõttu tegin teise portsjoni veel ja lihtsalt küpsetasin taigna, hiljem murdsime sealt tükke ja krõmpustasime nagu küpsist.
Janne
Väga väga hea kook. Kiidan ja kõik ,kes söönud seda,kiidavad ka.
Maarika Raudmäe
Väga mõnus tort, mahe ja mahlane. Sarnaselt ühe eelkommenteerijaga tegin 2 tavalist ahjuplaaditäit – pärast poolitamist sain siis 4 biskviidikihti.
Sofia
Tere!! Tahaks valmistada kooki, seega 1 küsimus. Kas võib kartulitärklist asendada maisitärklisega? Ja millised kogused siis? Olen kuskilt lugenud, et maisitärklist tuleks rohkem võtta..