Kena rohelise spinatibiskviidi, maasikate ja vahukoore-jogurtikreemiga tort. Tort on gluteenivaba (riisijahuga).

Biskviit:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g värsket spinatit
  • 1 dl õli
  • 3 spl sidrunimahla
  • 150 g riisijahu (võib asendada ka tavalise nisujahuga)
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
Vahele:
  • 300 g maasika toormoosi
Kreem:
  • 3 dl vahukoort
  • 3-4 spl suhkrut
  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanilliekstrakti
Katteks:
  • värskeid maasikaid

Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu.

Vala tainas u. 22-24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde Kreeka jogurt ja vanilliekstrakt. Jahuta kook ja lõika pooleks(või kolmeks).

Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas moosi kihiga, seejärel vahukoorekreemiga.

Tõsta külmikusse tahenema vähemalt 4-ks tunniks. Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga.

Retsept: Marit Soobik, Eva Pärtel (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)