Kena rohelise spinatibiskviidi, maasikate ja vahukoore-jogurtikreemiga tort. Tort on gluteenivaba (riisijahuga).

Biskviit:

  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g värsket spinatit
  • 1 dl õli
  • 3 spl sidrunimahla
  • 150 g riisijahu (võib asendada ka tavalise nisujahuga)
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola

Vahele:

  • 300 g maasika toormoosi

Kreem:

  • 3 dl vahukoort
  • 3-4 spl suhkrut
  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanilliekstrakti

Katteks:

  • värskeid maasikaid

Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu.

Vala tainas u. 22-24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde Kreeka jogurt ja vanilliekstrakt. Jahuta kook ja lõika pooleks(või kolmeks).

Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas moosi kihiga, seejärel vahukoorekreemiga.

Tõsta külmikusse tahenema vähemalt 4-ks tunniks. Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga.

Retsept: Marit Soobik, Eva Pärtel (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kamatort vabariigi aastapäevaks
Järgmine postitus
Hapukoorekook kirssidega
11 Kommentaari

January 19, 2016

Tegin koogi emadepàevaks. Vàga mõnus ja mahlane jài. Maasikamoos oli pisut suuremate tükkidega, kuid see ei seganud sugugi. Pigem oligi maitset rohkem. Làheb kordamisele.:)


May 24, 2016

Kook ei tahtnud kerkida.Kas probleem võis olla riisijahus?


    May 28, 2016

    Tere Mariann!

    Väga kahju, et sul koogipõhi ei kerkinud, riisijahuga kerkib põhi kenasti, selles ei tohiks asi olla.
    Kas vahustasid munad tugevaks vahuks? Samuti peab jälgima, et ülejäänud ained tuleb hästi ettevaatlikult segades lisada munavahule, et selle kohevus ei kaoks. Ning peale spinati pesemist tuleb see hoolikalt loputada, et see liigselt vedelikku hiljem põhjale ei annaks. Loodetavasti järgmine kord kerkib põhi nii nagu peab.


March 3, 2017

Minul ka kahjuks kook ei kerkinud 🙁 Ilmselt minu oskamatuse põhjusel, aga täiesti võimatu oli jahu niimoodi ära segada, et jääks ühtlane mass, aga kohevus ei väheneks. Võibolla aitaks munakollase ja -valge eraldi vahustamine ja munavalge lisamine kõige lõpus. Järgmine kord proovin nii 🙂


April 13, 2017

Soovitan kõigile. Parim tort! Ainuke küsimus on see, et kuidas saada nii kohevat biskviiti, kuidas teha nii, et biskviit kokku ei vaju peale ahjust võtmist


    April 13, 2017

    Munad tuleb hästi hoolikalt vahustada ja see võtab üsna kaua aega – ega siin muud nippi polegi kui kannatlikkus 🙂


April 17, 2017

Et kohev tuleks – munavalge võib eraldi vahustada ja siis lisada. Minul see toimis.


June 30, 2017

Tegin ka just esimest korda. Sama mure, et kook vajus ära peale ahjust välja võtmist. Kuigi vahustasin munavalged eraldi ja lisasin viimasena. Teen uue biskviidi, et siis need üksteise peale panna, et tuleks ikka natuke kõrgem.


November 4, 2017

Kook on imehea maitsega,aga kerkimisega on minulgi probleeme,kuigi teen nii nagu peaks. Viimased korrad teadlikult 2 põhja küpsetanud 😀 ,et ikka ilus kõrge tort tuleks. Kasutasin soolatud pistaatsiapähklipuru ja oi kui hea nii on 🙂 Korra olen teinud ka külmutatud spinatiga ja seda viga enam ei tee. Nimelt maitse pole enam see siis ja ilus roheline värvus ka puudub. Kindlasti soovitan värskest spinatist teha. 🙂


November 12, 2017

[…] küüslaugupressist. Lipud on soetatud Suhkrukunsti  poest. 9-kuu tort:  Tordi retsept: maasikatort spinatibiskviidiga. Rohelist värvi biskviittort, kreemiks vahukoore-jogurtikreem. Tort on kaetud pealt ja äärtest […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kamatort vabariigi aastapäevaks

Valmista vabariigi aastapäevaks see mahe ja eestipärane tort, mis koosneb kõrvitsabiskviidist, mustika-vaarikamoosist ja õhulisest kamavahust.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.