Kena rohelise spinatibiskviidi, maasikate ja vahukoore-jogurtikreemiga tort. Tort on gluteenivaba (riisijahuga).
Biskviit:
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 100 g värsket spinatit
- 1 dl õli
- 3 spl sidrunimahla
- 150 g riisijahu (võib asendada ka tavalise nisujahuga)
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
Vahele:
- 300 g maasika toormoosi
Kreem:
- 3 dl vahukoort
- 3-4 spl suhkrut
- 250 g Kreeka jogurtit
- 1 tl vanilliekstrakti
Katteks:
- värskeid maasikaid
Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahla ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu.
Vala tainas u. 22-24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde Kreeka jogurt ja vanilliekstrakt. Jahuta kook ja lõika pooleks(või kolmeks).
Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas moosi kihiga, seejärel vahukoorekreemiga.
Tõsta külmikusse tahenema vähemalt 4-ks tunniks. Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga.
Retsept: Marit Soobik, Eva Pärtel (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Laura
Tegin koogi emadepàevaks. Vàga mõnus ja mahlane jài. Maasikamoos oli pisut suuremate tükkidega, kuid see ei seganud sugugi. Pigem oligi maitset rohkem. Làheb kordamisele.:)
Mariann
Kook ei tahtnud kerkida.Kas probleem võis olla riisijahus?
Marit
Tere Mariann!
Väga kahju, et sul koogipõhi ei kerkinud, riisijahuga kerkib põhi kenasti, selles ei tohiks asi olla.
Kas vahustasid munad tugevaks vahuks? Samuti peab jälgima, et ülejäänud ained tuleb hästi ettevaatlikult segades lisada munavahule, et selle kohevus ei kaoks. Ning peale spinati pesemist tuleb see hoolikalt loputada, et see liigselt vedelikku hiljem põhjale ei annaks. Loodetavasti järgmine kord kerkib põhi nii nagu peab.
Merike
Minul ka kahjuks kook ei kerkinud 🙁 Ilmselt minu oskamatuse põhjusel, aga täiesti võimatu oli jahu niimoodi ära segada, et jääks ühtlane mass, aga kohevus ei väheneks. Võibolla aitaks munakollase ja -valge eraldi vahustamine ja munavalge lisamine kõige lõpus. Järgmine kord proovin nii 🙂
Jana
Soovitan kõigile. Parim tort! Ainuke küsimus on see, et kuidas saada nii kohevat biskviiti, kuidas teha nii, et biskviit kokku ei vaju peale ahjust võtmist
Eva@Perenaine
Munad tuleb hästi hoolikalt vahustada ja see võtab üsna kaua aega – ega siin muud nippi polegi kui kannatlikkus 🙂
Kristiin
Et kohev tuleks – munavalge võib eraldi vahustada ja siis lisada. Minul see toimis.
Maris
Tegin ka just esimest korda. Sama mure, et kook vajus ära peale ahjust välja võtmist. Kuigi vahustasin munavalged eraldi ja lisasin viimasena. Teen uue biskviidi, et siis need üksteise peale panna, et tuleks ikka natuke kõrgem.
Katre Pärnpuu
Minul õnnestus ideaalselt! Suur tänu!
Lisan pildi läbilôikest lingina – https://facebook.com/photo.php?fbid=10155606681068794&id=800298793&set=a.10152826308998794.1073741825.800298793&source=48&ref
Ja terve tort -> https://facebook.com/photo.php?fbid=10155607502243794&id=800298793&set=a.10152826308998794.1073741825.800298793&source=48&ref=bookmarks
Janne
Kook on imehea maitsega,aga kerkimisega on minulgi probleeme,kuigi teen nii nagu peaks. Viimased korrad teadlikult 2 põhja küpsetanud 😀 ,et ikka ilus kõrge tort tuleks. Kasutasin soolatud pistaatsiapähklipuru ja oi kui hea nii on 🙂 Korra olen teinud ka külmutatud spinatiga ja seda viga enam ei tee. Nimelt maitse pole enam see siis ja ilus roheline värvus ka puudub. Kindlasti soovitan värskest spinatist teha. 🙂
Lastepärased tordid ‹ Perenaine.ee – retseptid
[…] küüslaugupressist. Lipud on soetatud Suhkrukunsti poest. 9-kuu tort: Tordi retsept: maasikatort spinatibiskviidiga. Rohelist värvi biskviittort, kreemiks vahukoore-jogurtikreem. Tort on kaetud pealt ja äärtest […]
Lea
Äärmiselt kaunist tort. Pean silmas välimust, roheline, valge, punane. Ja maitsev on. Ei ole väga imal. Põhi tuli väga hea. Munad vahustasin köögikombainiga hästi tugevaks vahuks. Ja tasapisi köögikombainiga segades lisasin ka spinatipüree. Siis sõelusin juurde jahu ja segasin käsitsi vispliga. Vorm oli ø 22 cm. Põhja lõikasin kaheks, kolmeks ei soovita 🙂 Aitähh Perenaine.
L
Millist õli peaks kasutama?
Helve
Väga hea tort tuli ,kõik söödi ära ja küsiti retsepti.Aga muutsin nii palju et3 muna asemel panin 6 muna .aitäh!
Snadra
Tere, kui sooviks teha 28cm vormis kas siis korrutada kogused 1,5ga? 🙂
Perenaine
Jah