Kreemine magustoit, millele annavad maitset karamelline kreem ja pohlad.

Põhi:

  • 4 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • 2 sl nisujahu
  • 2 sl kakaopulbrit

Karamellikreem:

  • 4 sl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 dl piima
  • 2 sl nisujahu
  • 400 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
  • 2 dl 35 % koort

Vahele:

  • 1-2 banaani
  • 1 väike purk konservaprikoose (250 g)
  • 2 dl pohlamoosi

Peale:

  • riivitud tumedat šokolaadi

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu sisse jahu ja kakao, sega ettevaatlikult segamini. Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jahuta ja lõika või rebi põhi tükkideks.

Kreemi jaoks klopi munad lahti, lisa jahu ja klopi, kuni segu on ühtlane. Kuumuta poti põhjas suhkur karamelliks, lisa kohvikoor ja piim ja sega kuni karamell on lahustunud. Nirista kuum piimasegu munade hulka, sega pidevalt. Seejärel kalla kogu kraam potti tagasi, alanda kuumust ja kuumuta kuni segu pakseneb, aga ära lase keema tõusta. Jahuta ruttu – näiteks külmaveevannis. Tõsta kreem külmikusse. Vahusta koor, lisa kohupiim ja jahtunud karamellikreem. Sega ühtaseks.

Tõsta kaussi kiht kreemi, sellele biskviiditükid, sellele omakorda moosi, banaanitükid ja tükeldatud konservaprikoosid, lao nii umbes 3 sellist kihti. Pealmiseks kihiks jääb kreem. Peale riiivi šokolaadi. Võid serveerida seda ka väikestes magustoidukaussides või pokaalides.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)