See on tee kõrvale eriti hästi sobiv keeksilaadne küpsetis, millele annavad parajal määral niiskust porgand ja siirup. Seetõttu on kook mahlane ja maitsev ka veel paar päeva hiljem.
- 4 muna
- 150 g suhkrut
- 300 ml õli
- 300 g täistera nisujahu
- 0,5 tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 350 g riivitud porgandit
- 150 g tumedat siirupit või vedelat mett
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa õli, vahusta veel 2 minutit. Sega kuivained omavahel ja sõelu munamassi hulka. Kõige lõpus sega hulka riivitud porgand.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit (26 cm-se läbimõõduga vormis). Võta kook ahjust, tõsta lusikaga peale siirup (või mesi), jaota ühtlaselt ning pane 2 minutiks uuesti ahju, et siirup saaks koogi sisse imbuda. Serveeri soojalt või külmalt, näiteks karamellkastmega.
Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)