Mõnus pirukas, mis on pealt krõbe ja seest mahlane.
Põhi:
- 5 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 200 g võid
- 200 g ricottat
Täidis:
- 2 sibulat
- 1 kg kapsast
- 2 sl õli
- soola, musta pipart
- 3 muna
- 250 g hapukoort
- 200 g juustu
Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Lisa pehme või ja ricotta ning sõtku ühtlaseks. Vormi pall ja pane külmkappi umbes 30 minutiks.
Täidise jaoks haki sibul, tükelda kapsas. Kalla potti õli, lisa sibul ja kapsas ja hauta kuni kapsas on pehme, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta.
Rulli tainas õhukeseks, tõsta ahjuplaadile, toksi kahvliga augud sisse ja tõsta peale kapsatäidis. Riputa peale riivjuust. Muna ja hapukoor klopi segamini ja kalla peale. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Liivika
Tegin ka täna seda ja tõesti ni nii hea tuli välja ja nii lihtne 🙂
Anna
Kui suurele vormile on kogus arvestatud?
Eva@Perenaine
See polegi vormis küpsetatud, piisab tavalisest ahjuplaadist.
Virve
See on lihtsalt ülihea pirukas! Olen seda korduvalt teinud ja ikka üks lemmikuid oma lihtsa maitse poolest. Soovitan soojalt! (ja külmalt:)
Virve
Aa..ja seda ka veel, et eriti hea on suitsujuustuga! Naerame alati, et viineripirukas on ahjus, kuna suitsujuust lõhnab kuidagi viineri järgi:) Maitse on aga küll kapsapiruka oma! Põhja olen pannud ricotta asemel tavalist kohupiima. Ja täidise sisse nt tilli vms rohelist.
Kärt
Katsetasin ka ära. Väga maitsev oli. Juust pirukal oli eriti mõnus :). Tainas oli mõnusalt pehme, samas krõbe.
Mammu
Fantastiline taigen (asendasin veel osa nisujahu graham jahuga)! Maitseainetest lisasin täidisesse natuke riivitud muskaatpähklit. Väga hea pirukas sai!
Linda
Tuli maitsev, mahlane!