Kõrvitsapüreega valmistatud pärmitainast kaneelitäidisega pidusai, mida katab hapukas-magus toorjuustuglasuur.
- 25 g presspärmi
- 0,75 dl piima
- 150 g kõrvitsapüreed
- 35 g võid
- 0,5 dl suhkrut
- 300-350 g nisujahu
- näpuga soola
- 0,75 dl suhkrut
- 1-1,5 spl kaneeli
- 50 g võid
- 80 g toasooja toorjuustu
- 2 spl sulatatud võid
- 50 g tuhksuhkrut
- 1 sl piima
- 2-3 spl vahtrasiirupit
- 1 sl sidrunimahla
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa sulatatud või (käesooja temperatuurini jahutatud), toasoe kõrvitsapüree, sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu kuni saad ühtlase taina, mis lööb käte ja kausi küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas kerkida u. 1 tund.
Täidise jaoks sulata või, sega kaneeli ja suhkruga.
Sõtku tainas kergelt läbi ja rulli neljakandiliseks. Määri taina peale ühtlase kihina täidis. Rulli tainas ja lõika ühesuurusteks viiludeks (neid võiks tulla umbes 8-12 tk, u. 4-5 cm suurusteks). Aseta viilud suuremasse 28-30 cm lahtikäiva vormi (kata see esmalt põhjast küpsetuspaberiga). Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit, kuni sai on läbi küpsenud ja pealt kuldne.
Glasuuriks sega kokku kõik koostisained (peavad olema toasoojad), kuni saavutad ühtlase kreemi.
Kata veidi jahtunud pidusai glasuuriga.
Sellest kogusest valmib 1 pidusai.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Karin
Väga mõnus sai tuli 🙂 Glasuuri ei viitsinud teha, aga oli ka ilma selleta hea.