Kamapallidega versioon “Kass Arturi” iirisekoogist, mis on hästi tuntud paljudele nõuka-ajast.

  • 1 dl kohvikoort
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 50 g kamapalle (pool pakki)

Kalla suhkur paksupõhjalisse potti, lase karamellistuda, aga mitte tumepruuniks. Kalla peale kuum kohvikoor. Keeda vaiksel tulel, aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Iirise paksust saad kontrollida, kui tilgutad pisut iirist mõnele külmale esemele ja lased pisut seista. Paras peaks oleme selline poolpehme, pisut näpu all vetruv.

Kui segu on piisavalt paksenenud, võta pott tulelt ja lisa või. Sega ühtlaseks ja lisa kamapallid. Sega kõik korralikult läbi ja kalla kamapallid hõbepaberile või toidukilele. Vormi üks piklik vorst ja keera hõbepaberisse. Tõsta kook külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika terava noaga koogist parajad kettad.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustikatega juustukook
Järgmine postitus
Kamapannkoogid
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustikatega juustukook

Suurepärane kook piduliku sündmuse tähistamiseks või niisama söömiseks, see on parajalt magus, kreemjas, mustikane ja kahtlemata väga kaunis kook, mis ei vaja küpsetamist.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.