Kamapallidega versioon “Kass Arturi” iirisekoogist, mis on hästi tuntud paljudele nõuka-ajast.

  • 1 dl kohvikoort
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 50 g kamapalle (pool pakki)

Kalla suhkur paksupõhjalisse potti, lase karamellistuda, aga mitte tumepruuniks. Kalla peale kuum kohvikoor. Keeda vaiksel tulel, aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Iirise paksust saad kontrollida, kui tilgutad pisut iirist mõnele külmale esemele ja lased pisut seista. Paras peaks oleme selline poolpehme, pisut näpu all vetruv.

Kui segu on piisavalt paksenenud, võta pott tulelt ja lisa või. Sega ühtlaseks ja lisa kamapallid. Sega kõik korralikult läbi ja kalla kamapallid hõbepaberile või toidukilele. Vormi üks piklik vorst ja keera hõbepaberisse. Tõsta kook külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika terava noaga koogist parajad kettad.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)