Kakaosõpradele, kaalujälgijatele või muidu tervislikuma toidu pooldajatele peaks see versioon pashast päris hästi meeldima, sest tavapärast vahukoort ja võipakke selles retseptis pole.

  • 500 g kohupiima
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 175 g hapukoort
  • 30 g võid
  • 50 g rosinaid
  • 50 g metsapähkleid
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1,5 sl kakaod

Haki pähklid. Vahusta suuremat sorti potis munad suhkruga. Kalla juurde ülejäänud ained, sega ja kuumuta segamist jätkates keemiseni. Võta pott tulelt ja kalla kohupiimamass märja marliga vooderdatud pashavormi või sõelale. Lase külmkapis vajutise all nõrguda järgmise päevani. Kaunista rosinatega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)