Nende jõhvikamuffinite hapusust aitavad tasakaalustada fariinsuhkur ja magusad datlid.

  • 2 muna
  • 100 g suhkrut
  • 75 g fariinsuhkrut
  • 250 g hapukoort
  • 75 g võid
  • 200 g nisujahu
  • 50 g odrajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 75 g kuivatatud datleid
  • 150 g jõhvikaid

Vahusta munad suhkruga kohevaks, sega hulka hapukoor. Sulata või. Sega kuivained, hakitud datlid ja jõhvikad omavahel segamini ning liisa muna-hapukoore segule, nirista hulka ka sulavõi. Sega tainas ühtlaseks ja tõsta paberiga vooderdatud muffinivormidesse või silikoonist vormidesse.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga. Sellest kogusest saab umbes 18 muffinit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)