Kook, millel on mahlane ja hapukas-mõrkjas kate ning mannateradest krõbisev teraline põhi.

Jõhvikakiht:

  • 300 g jõhvikaid
  • 60 g võid
  • 1,5 dl suhkurt
  • 2 tl kaneeli

Koogipõhi:

  • 110 g võid
  • 1,5 dl suhkurt
  • 2 tk muna
  • 1,5 dl mannat
  • 1 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Sulata paksupõhjalises pannis või-suhkru ja kaneeli segu, lisa jõhvikad ja hauta 2-3 minutit. Tõsta tulelt ja jäta 5 minutiks jahtuma.

Määri 24 cm-se läbimõõduga koogivorm (mis ei ole lahtikäiv!) seest võiga ja tõsta jõhvikad lusikaga koogivormi nii, et siirupisegu jääb esialgu pannile. Pane siirupisegu tagasi pliidile ja keeda seda madalal kuumusel ca 7-8 minutit, kuniks see on paksenenud. Nirista see jõhvikatele peale.

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, segu vahepeal segades. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Sega ühtlaseks ning tõsta lusikaga jõhvikakihile ettevaatlikult peale ning määri see ühtlaselt laiali nii, et jõhvikaid koogi pinnalt välja ei paista.

Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30-35 minutit. Võta ahjust ja jäta 5 minutiks tahenema. Seejärel kummuta serveerimisvaagnale ning serveeri soojalt vanillijäätisega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)