india pähkli võie

Kreemine ja toitev leivamääre, mis koosneb india pähklitest ja röstitud kõrvitsaseemnetest. Sellest kogusest saad ca 2.5 dl kreemi.

  • 200 g india pähkleid
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • 1 tl sidrunimahla
  • soola, musta pipart

Pane india pähklid ca 4 tunniks vette ligunema. Kalla ära leotusvesi. Pane pähklid blenderisse, lisa ca 2 dl vett ja tee blenderiga pähklid peeneks. Kalla marliga kaetud sõelale. Võide jaoks kasuta marlile jäävat paksemat pähklisegu (see on paraja koostisega kui u. hapukoore laadne). Kaussi tilkunud piim kasuta lihtsalt joomiseks või toiduvalmistamiseks.

Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil, keskmisel tulel. Peenesta köögikombainis või blenderis. Sega kõrvitsaseemnejahu india pähkli kreemi sisse koos soola, pipra ja sidrunimahlaga. Säilita külmkapis.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)