küpsised / toidud Hiinast / 03/21/2014

Hiinapärased mandliküpsised

Ühed mõnusad krõbedad küpsised, mis Hiinamaal küllalt tuntud.

  • 100 g mandleid
  • 130 g toasooja võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 270 g nisujahu

Leota mandleid 20 minutit kuumas vees. Aseta sõelale nõrguma.

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa muna, vahusta edasi.

Lisa jahu ja (terved!) mandlid. Vormi tainast kandiline plokk, mässi küpsetuspaberisse ja pane tunnikeseks külmikusse tahenema.
Võta terav nuga ja lõika poolesentimeetrised viilud.

Aseta ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuniks küpsised on kenad pruunikad.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Florentiinid
Järgmine postitus
Juustuküpsised röstitud sibulaga
5 Kommentaari

January 26, 2016

Seda retsepti olen kasutanud juba kauem kui aasta, on meie peres tõeliselt hinnas!
Neid küpsiseid on imelihtne valmistada, samas maitsevad oivaliselt. Retseptis olen nii palju muutnud, et mandleid leotan kauem ,kui 20 minutit – tavaliselt suisa ca 40-50 minutit.


March 27, 2018

Kas nisujahu võiks asendada ka kaerajahuga?


    March 28, 2018

    Loogika ütleb, et peaks õnnestuma, aga eks Sul tuleb ise järele proovida 🙂


      March 29, 2018

      Facebookis “Perenaised grupp” küsisime Sinu küsimuse edasi, seal arvas Merle nii, et on võimalik, aga peab lisama muna ja ka rasvainet juurde, muidu ei seo taigen kokku. Arvestada tuleb ka sellega, et kaerajahu on tibake mõrkjas.


    March 29, 2018

    Facebookis “Perenaised grupp” küsisime Sinu küsimuse edasi, seal arvas Merle nii, et on võimalik, aga peab lisama muna ja ka rasvainet juurde, muidu ei seo taigen kokku. Arvestada tuleb ka sellega, et kaerajahu on tibake mõrkjas.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Florentiinid

Alpidest pärit klassikalised talvised küpsised. Kui soovid päris traditsioonilist tulemust, kasuta ainult mandlilaaste ja suhkurdatud apelsinikoort.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.