Lihtsalt ja kiirelt valmiv tervislik soe salat krõmpsude Hiina seentega.

Pane seened külma vette likku, soovitavalt kogu ööseks või vähemalt 3 tunniks. Kasuta suurt anumat, sest seened paisuvad.

Klopi lahti munad. Viiluta kurk. Eemalda seentelt nn juureosa ja haki seened vajadusel väiksemaks.

Kuumuta pannil õli, lisa muna ja sega praadimise ajal nii et muna jääks tükiline. Tõsta pannilt.

Lisa õli ja tõsta pannile kurgid ja seened. Prae ca 2 minutit, lisa praetud muna ja prae veel ca 1 minut. Raputa peale seesamiseemneid.

Nippe ja nõuandeid: Hiina musti seeni (Mu Er) on väga erinevaid, sh erinevas suuruses. Fotol on kasutatud väiksemad sorti, Umami.ee-s on müügil hästi suured mustad seened. Toimi nendega samamoodi nagu siinses retseptis, leotamiseks kasuta eriti suurt anumat, sest suured seened vajavad rohkem paisumisruumi.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)