Need on väga pehmed, suus-sulavad muffinid, isegi järgmisel päeval. Parima tulemuse saamiseks kasuta võimalikult kvaliteetset valget šokolaadi, kõrge kakaovõi sisaldusega.
- 5 dl nisujahu
- 4 tl küpsetuspulbrit
- 100 g suhkrut
- 100 g kvaliteetset valget šokolaadi, tükeldatud
- 125 g võid, sulatatud kuid jahutatud
- 85 ml piima
- 2 muna, kergelt klopitud
- 60 ml granadillipüreed
- 1 tl vanilliekstrakti
Pane ahi 200 kraadile sooja. Valmista ette muffinivormid. Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, sega juurde suhkur ja šokolaaditükid. Tee keskele süvend.
Klopi muna hulka või, piim, granadillipüree ja vanilliekstrakt. Kalla jahukausis olevasse süvendisse. Sega just nii palju, et kõik oleks segunenud, aga mitte rohkem. Tõsta tainas valmis pandud muffinivormidesse. Küpseta 15-20 minutit. Lase viis minutit jahtuda enne vormist välja võtmist.
Jahtunud muffinid võib katta granadilliglasuuriga. Selleks sega omavahel ühtlaseks pastaks tuhksuhkur, granadilliseemned või -mahl ja pisut kuuma vett.
Sellest kogusest saab 12 muffinit.
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)