Krõbedad suhkrused küpsised, mida on lihtne valmistada. Sellest kogusest saab 1,5 ahjuplaaditäit küpsiseid.

  • 400 g võiga pärmi-lehttainast
  • u. 1 dl suhkrut

Kata tööpind (lehttaina lehe suurune pind) paksult ühtlase suhkrukihiga ja tõsta selle peale lehttainas. Kata tainaleht ka pealt ühtlase suhkrukihiga ja asu tainast õhemaks rullima. Tainaleht peaks tulema mõõtmetelt u. 1/3 võrra suurem.

Lõika saadud ristküliku ääred sirgeks ja rulli tainas näppude vahel kahelt poolelt tihedalt kokku. Lõika terava noaga võrdsed, ca 1 cm-sed viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 2 cm-ste vahedega).

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 12 minutit, kuniks küpsised on helepruunid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)