Pehmed, datliselt magusad ja hästi kõhtu täitvad küpsised. Sellest kogusest saad 12 suurt küpsist.

  • 250 g kuivatatud datleid (ilma kivideta)
  • 85 g pruuni suhkurt
  • 125 g võid või kookosõli
  • 1 tl soodat
  • 140 g täistera speltajahu
  • 80 g kaerahelbeid
  • 1 muna
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl vaniljeekstrakti

Haki datlid peenemaks ja pane koos või ja suhkruga potti. Kuumuta kuniks või on sulanud ning jätka keetmist madalal tulel 5 minutit kuniks datlid on pehmed ja lagunevad. Võta tulelt, lisa sooda. Sega ühtlaseks ja jäta jahtuma.

Kui segu on ca 40 kraadi, lisa juurde jahu, kaerahelbed, maitseained ja muna ning sega ühtlaseks. Võid appi võtta ka käed, nii saad hõlpsamini ühtlase taina.

Võta tainast ca 2 spl suurused pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vormi kätega lapikuks ja ühtlaseks paksemaks küpsiseks.

Küpseta 165-kraadises ahjus ca 15 minutit. Võta ahjust ja jahuta siinil.

Retsept (pisut muudetud kujul): Donna Hay, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)