Pidulik ja suvine tort šokolaadise brownie põhja, kreemja toorjuustutäidise ja rohkete maasikatega.

Põhi:

  • 75 g võid
  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 0,75 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 4 sl riisi- või nisujahu
  • näpuotsaga soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 200 g toorjuustu
  • 1,5 dl 35% koort
  • 150 g magusat kondenspiima
  • 3 lehte želatiini

Vahele ja peale:

  • u. 300-400 g maasikaid

Glasuur:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl 35% koort

Põhjaks klopi munad suhkruga lahti. Sulata või ja šokolaad vesivannil, lisa munasegule. Viimasena sega juurde omavahel segatud küpsetuspulber, jahu ja sool. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 15 minutit. Jälgi, et koogipõhi jääks seest veidi niiske. Jahuta põhi ja aseta lahtikäiva koogivormi põhja.

Et saaksid kenad tordiääred, määri koogivormi ääred õrnalt võiga ja aseta peale tordikile või küpsetuspaberi ribad. Kata koogipõhi ja servad ilusate suurte maasikapoolikutega nii nagu fotolt näha – lõikepool väljapoole.

Täidiseks vahusta koor, lisa kondenspiim ja toasoe toorjuust. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette likku. Pigista liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees. Nirista želatiin kreemi hulka. Vala täidis põhjale (jälgi, et maasikad oleksid kenasti serva ääres rivis) ja aseta külmikusse vähemalt neljaks tunniks.

Glasuuriks sulata vesivannil šokolaad ja sega juurde koor. Vala glasuur koogile ja lase külmas taheneda. Kaunista kook värskete maasikate ja piparmündilehtedega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee); sh tordi idee toidublogist “H for home – toit ja ilusad asjad”

maasikatort2




Eelmine postitus
Maasika-banaanisorbett
Järgmine postitus
Šokolaadi-kohupiimakook värskete maasikatega
3 Kommentaari

June 17, 2016

Väga hea kook soovitan teistele ka


November 25, 2017

Ülimaitsev tort! Soovitan! Meenutas maitselt natuke nagu kräsupea kooki.
Mina kasutasin 23cm läbimõõduga koogivormi. Seega ei tulnud mul tort nii kõrge kui pildil näha on. Samuti ei olnud mul tort väga tahke, selline pehme oli aga samas ei vajunud ka väga laiali, hoidis ikka vormi aga mitte piisavalt. Kasutasin želatiini lehtede asemel umbes 1,5tl želatiini pulbrit. Kas peaksin järgmine kord sama vormi kasutades želatiini pulbrit kasutades selle kogust suurendama?


    November 27, 2017

    Katriin, täname tagasiside eest 🙂
    Teoreetiliselt oled õige koguse võtnud, aga eks need erinevad tooted käituvad erinevalt. Seetõttu järgmine kord suurenda oma kodus oleva pulbri kogust.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika-banaanisorbett

Imelihtsalt valmiv maasika-maitseline külmutatud maius, mis koosneb vaid kahest koostisainest ja ilma masinata.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.