Koostisainete poolest äärmiselt lihtsakoeline, ent hästi õnnestunud crème brûlée maitse ning selle nautimisest saadav elamus on kõike muud kui lihtsakoeline. Kogused 6 magustoidule.

  • 6 suurt munarebu
  • 1,25 dl + 6 tl suhkrut
  • 3,2 dl 35% koort
  • 1,5 dl piima
  • 1 vaniljekaun või 2,5 tl riivitud apelsinikoort

Kuumuta praeahi 170 kraadini. Määri võiga kuus sufleevormi.

Klopi munarebud suhkruga lahti. Kui kasutad maitsestamiseks vaniljekauna, siis poolita kaun ning eemalda noaseljaga kaunast seemned ja lisa need koos kaunaga koore-piima segu hulka. Kui kasutad apelsinikoort, siis lisa ka see koore-piima segusse.

Kuumuta koor, piim ja vaniljekaun (või apelsinikoor) keemiseni (ära keeda!). Lisa kuum kooresegu niristades munasegusse kogu aeg segades. Jaga segu vormidesse ja pane vormid küpsetusplaadile. Vala plaadile sooja vett nii palju, et vormid oleksid pooleldi vees.

Küpseta 40 minutit. Crème brûlée küpsust saad kontrollida, kui proovid vormi pisut raputada. Õiges küpsusastmes crème brûlée võdiseb tarretise sarnaselt. Jahuta vormid ja pane nad paariks tunniks külmkappi.

Enne serveerimist raputa iga crème brûlée pinnale 1 tl suhkrut ning karamellista suhkur kas leeklambiga või ahju grillelemendi all.

Kogused kuuele.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)