Kreemine pirukas, mille tainas on kasutatud ka riisi- ja maisijahu.

Põhi:
  • 60 g võid
  • 80 rasvatut kohupiima
  • 1 dl maisijahu
  • 1,5 dl riisijahu
  • 1 muna
  • soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl õli
  • 200 g brokolit
  • 100 g kodujuustu
  • 60 g krevette
  • 1 suur muna
  • 1 dl piima
  • 0,75 dl kohvikoort
  • 1 sl austrikastet
  • soola, pipart, tilli

Taina jaoks võta külm või ja kohupiim ning mudi see jahusegus ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku kokku tainas. Pane see täidise valmimiseks külma.

Täidise tarvis haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul, prae mõni minut, lisa küüslauk ja väiksemateks tükkideks lõigatud brokoli. Lisa ka pisut vett ja lase brokolil kaane all peaaegu pehmeks küpseda.

Rulli tainas küpsetuspaberi või rullimisaluse peal pisut õhemaks ja tõsta siis võitatud pirukavormi. Suru taigen ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele.

Sega piim, koor, austrikaste, ja muna, maitsesta. Toksi pirukapõhjale kahvliga väiksed augud ja küpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 10 min, seejärel alanda kuumust 180 kraadini. Aseta krevetid eelküpsetatud põhjale, kalla peale täidis ja küpseta veel ca 35 minutit, kuni muna ja piimasegu on läbi küpsenud.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)