Isetehtud pastaroog maitseb hästi ega ole ka keeruline valmistada.
Pastataigen:
- 2 dl kõvemat nisujahu
- 2 muna
- 1 sl õli
- soola
Täidis:
- õli
- 1 sibul
- 300 g brokolit
- 2 küüslauku
- peterselli
- 3 sl vürtsikamat tomatipastat
- 300 g kodujuustu
Juustukaste:
- 5 dl piima
- 0,5 dl jahu
- 25 g võid
- 150 g riivjuustu
- muskaatpähklit, soola, pipart
Katteks:
- 50 g riivjuustu
Pasta valmistamiseks sõtku munadest, jahust ja õlist kokku sitke ja elastne tainas. Mässi tainas kilesse ning lase tainal seista umbes tunnike.
Jaga tainas neljaks küpsetusvormi suuruseks (15×20 cm) tükiks, rulli iga tükk väga õhukeselt laiali (või kasuta selleks pastamasinat). Keeda tükke 2 minutit ja tõsta siis sõelale nõrguma.
Täidiseks haki sibul ja küüslauk peeneks, tükelda brokoli. Hauta vaiksel tulel, kaane all köögiviljad poolpehmeks (lisa väheke vajadusel vett). Sega juurde tomatipasta ja pisut jahtunud segule ka kodujuust ja tõsta pott kõrvale.
Juustukastme jaoks sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta pisut. Hakka vähehaaval ja pidevalt segades lisama piima. Jälgi, et jahutükke sisse ei jääks. Kui piim on lisatud ja segu on korraks keema tõusnud, lisa ka riivjuust ja maitseained ja tõsta pott tulelt.
Määri vormipõhja pisut juustukastet, sellele tõsta pastaplaat, seejärel aseta peale köögivilja-kodujuutsutäidis, siis peale juustukastet. Tee nii neli kihti. Kõige peale jääb juustukaste.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit, poole küpsemise pealt lisa ka riivjuust. Lase enne vormi lahtilõikamist lasanjel pisut seista.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
mann
tundub,et viib lausa keele alla!
Sirle
Pole kõige tüüpilisem lasanje, aga seetõttu ongi väga maitsev ja hea vaheldus toidulaual, natuke ikka tervislikum ka 🙂
Ants Kraus
Nagu pastaroogade puhul üldse,võib iga tegija ka lasanje koostist vastavalt oma maitsele ja kujutlusvõimele lausa piiramatult varieerida.
Väga maitsva lasanje saab näiteks eelmise päeva toidujääkidestki 🙂
Antud lasanje on maitsev ja tervislik,olen teinud täpselt selle retsepti järgi ja ka nii,et täidiseks oli varsseller,suvikõrvits,porgand,sibul,värsked šampinjonid,küüslauk,pune ja kooritud konservtomatid.