porganditoidud / supid / taimetoidud / 01/02/2018

Lihtne läätsesupp

Lihtsalt ja kiirelt valmiv soojendav supp. Kogused kahele.

  • 160 g punaseid kiirkeeduläätsi
  • 1 klaas aedviljapuljongit
  • 1 paprika
  • 1 porgand
  • 1 küüslauguküüs
  • pisut tšillipulbrit
  • soola ja pipart, loorberilehte
  • praadimiseks õli

Pane kastrul tulele ning kalla sinna paar sörtsu rapsi- või oliivõli. Haki küüslauk peeneks ja kuumuta kiirelt õlis, lisa kohe ka tükeldatud paprika ja porgand. Prae paar minutit. Seejärel lisa puljong, loorberileht ja sõelal külma veega loputatud punased läätsed.

Lisa paar klaasitäit vett, lase supil keema tõusta, keera kuumus madalaks ning hauta tasasel tulel, kuni läätsed on pehmed (u. 15 minutit). Kui supp tundub liiga paks, võid lõpus lisada veel kuuma vett, kuni saad sobiva paksuse. Maitsesta tšillipulbri ja meresoolaga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Lisa purustatud tomateid.
  • Lihasõpradele prae supile lisamiseks peekoniviile.

Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kakaoglasuuriga porgandikook
Järgmine postitus
Baozi ehk täidisega hiina aurusaiad
3 Kommentaari

March 25, 2015

Tõesti, väga maitsev ja lihtne supp, meestele praadisin kõrvale mõned peekoni viilud 😉 Sellest saab meie pere uus lemmik!!!


February 16, 2016

Väga maitsev supp, lisasin veel 1 sibula, paar supilusikatäit tomatipastat ja sõin koos praetud peekoni tükkidega – viib keele alla!


February 16, 2018

[…] Idee siit. […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kakaoglasuuriga porgandikook

Mahlane porgandikook, kus seekord on katteks kasutatud šokolaadi-maitselist glasuuri.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.