Kaunid krõbedad küpsetised roheliste pistaaatsiapähklite, punaste jõhvikate ja maitsenüanssi lisava apelsinikoorega.

  • 5-7 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 60 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 120g pistaatsiapähkleid
  • 120g kuivatatud jõhvikaid
  • 1 apelsini riivitud koor

Sega 5 dl jahu küpsetuspulbri, soola ja vanillsuhkruga. Vahusta või suhkruga pehmeks kreemiks, lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad.

Lisa riivitud apelsinikoor, jahusegu ja pähklid, jõhvikad. Jahu peaks olema nii palju, et tainast saaks pätsiks vormida – seega lisa vajadusel juurde.

Jaga tainaks kaheks pätsiks, vormi kaks pikliku-kujuga pätsikest, pane ahjuplaadile (jäta pätsikeste vahele ka piisavalt ruumi, sest need kerkivad küpsetamisel) ja küpseta 190-kraadises ahjus u. 25 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Võta ahjust välja ja lase u. 20 minutit jahtuda. Alanda ahjukuumust 150 kraadile. Lõika jahtunud pätsidest terava noaga u. 2 cm paksused viilud. Aseta ahjuplaadile ja küpseta veel umbes 15-25 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)