Maitsvad aurutatud saiad, mille sees mahlane täidis. Üks kuulsamaid Hiina tänavatoite.

Aurusaiade tainas:

  • 3-3,5 dl nisujahu (gluteenirikkamat jahu, nt Manitoba või Sunnuntai)
  • 0,5 pk (6 g) kuivpärmi
  • 1 dl 40-kraadist vett

Täidis:

  • 2 brokoli juurt (koori kõva kate maha)
  • 0,5 porgandit
  • veerand suvikõrvitsat
  • 1 muna omlett
  • 4 shiitake seent
  • pöidlaotsa suurune tükk ingverijuurt ja üks kuivatatud tšillikaun
  • 1 tl viievürtsisegu
  • 2 spl seesamiõli
  • soola, pipart
  • 2 spl sojakastet

Aurutatud saiakest tainaks sega vesi ja kuivpärm. Kui pärm on lahustunud, hakka lisama järk-järgult jahu. Lisa jahu nii palju, et see tuleb tugevama pärmitaina sarnane (pehmem kui pastatainas). Sega käte vahel ühtlaseks, kata kile ja rätikuga ning jäta 1 tunniks sooja kohta kerkima. Tainas peaks olema umbes poole võrra kerkinud.

Haki täidise ained hästi peenikeseks (hiinlased hakivad need isegi 1×1 mm suuruseks). Kuumuta pannil õli, lisa ingver ja purustatud tšilli ning viievürtsisegu. Kui õli on maitsestatud, lisa täidiseained ja prae kergelt läbi. Tõsta jahtuma.

Sõtku uuesti tainas läbi. Vormi tainast pikk ja peenike vorst ning lõika sellest parajad tükid. Vormi need esmalt käte vahel ümmargusteks latakateks, seejärel võta appi tainarull – mida väiksem ja peenem see on, seda käepärasem. Tainarulliga rulli tainas õhemaks nii, et keskelt jääb see paksem ja äärtest võimalikult õhuke. Peaksid saama umbes 10 cm läbimõõduga ketta.

Võta ümmargune peopesa suurune tainaketas vasakusse kätte, aseta keskele täidis ja voldi õhem tainaosa parema käe pöidla ja nimetissõrme abiga kokku. Aseta saiakesed aurutisse (vältimaks põhja külge kleepumist on aurutaja põhja soovitav panna küpsetuspaber, millesse on tehtud mõned õhuaugud).

Pane vesi tulele ja kui see on kuum, aseta saiakesed aurutajaga vee kohale, kata käterätikuga. Auruta saiakesi umbes 30 minutit. Serveeri sojakastmega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)