Mõnusalt apelsinised ja kohevad. Pehme sidruniglasuur lisab viimase lihvi.

  • 100 ml piima
  • 85 ml keefiri
  • 360 g nisujahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g suhkrut
  • 125 g võid, sulatatud
  • 2 muna, kergelt klopitud
  • 2 pritsimata apelsini koor, peenelt riivitud
  • 60 ml värsket apelsinimahla

Sidruniglasuur:

  • 75 g võid
  • 150 g tuhksuhkrut
  • 1 sidrun, kuni 1 spl mahla ja peenelt riivitud koor

Eelsoojenda ahi 190 kraadini. Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, lisa suhkur. Sega.

Väiksemas kausis sega kokku piim, keefir, või, muna, apelsini koor ja mahl. Kalla saadud segu kuivainete peale ja sega just nii palju, et jahu seguneb. Ära üle klopi. Jaota tainas 12 paberiga vooderdatud muffinivormi vahel. Küpseta 25 kuni 28 minutit või kuni tikk keskelt puhtalt välja tuleb. Lase jahtuda koogirestil.

Sidruniglasuuriks vahusta või, lisades vähehaaval tuhksuhkrut. Seejärel lisa sidrunikoor ja -mahl, vastavalt maitsele. Määri natuke glasuuri igale muffinile. Kui soovid paksemat kihti, siis valmista topeltkogus.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)