Õhuke ja pehme, ploomirohke kook. Kook on piimavaba ja seda saab väga lihtsasti teha ka ilma nisujahuta.
- 2 muna
- 1 dl (roo)suhkrut
- 0,6 dl oliiviõli
- 0,6 dl vett
- 2 tl veiniäädikat
- 125 g nisujahu (või gluteenivaba jahusegu 50 g riisi-, 50 g mandli- ja 25 g tapioki jahust)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 400 g ploome
- 2 spl pruuni suhkrut
Vahusta vispliga munad ja suhkur. Lisa õli, vesi ja äädikas. Sega omavahel kuivained (jahu(d) ja küpsetuspulber). Kalla taigen 24 cm-se läbimõõduga koogivormi, mille põhja oled pannud küpsetuspaberi. Viiluta ploomid, eemalda kivid. Tõsta ploomid koogitainale ja raputa üle pruuni suhkruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Kaunista pohladega, serveeri jäätisega.
Retsept (“Pisike ja pisut segi” toidublogi ainetel) Eva Pärtel, foto: Eva Pärtel