See on üks toitev roog hilissuvisel aastaajal kõige kättesaadavamast toidukraamist.

  • 600 g värskeid kartuleid
  • 1 suvikõrvits
  • 200 g kukeseeni
  • 300 g maasuitsusinki
  • soola, pipart
  • 2 spl õli

Puhasta ja tükelda kartulid, suvikõrvits ja seened. Sega tükeldatud kartulid eraldi kausis õli ja vähese soolaga ning vala õliga määritud 20×30 cm suurusesse ahjuvormi.

Lülita ahi grillfunktsiooni peale (275 kraadi) ning tõsta vorm ahju kõige ülemisse vahesse. Grilli umbes 10 minutit, vahepeal sega kartulid spaatliga läbi, et need küpseksid ühtlasemalt. Samal ajal sega tükeldatud suvikõrvits ja seened kausis veidikese soolaga, seejärel lisa ahjuvormi kartuli hulka. Umbes kümnekond minuti pärast puista kõige peale viilutatud suitsusink ja lase vormil küpseda veel 5 minutit. Võta ahjust, kui kõik erinevad komponendid on parajalt pehmed.

Kartul tuleb enne teisi komponente panna ahju seepärast, et suvikõrvits ja seened ei vaja nii kaua küpsemist. Aga kartulit võib ka eelnevalt pisut poolpehmeks keeta, siis saab kõik komponendid samal ajal ahju panna.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)