Ahjurabarber

Ahjus küpsetatud rabarber, mida tarvita magustoitudes, kookide peal, hommikupudrul või ka müsliga.

  • 1 kg rabarbrit
  • 200-300 g suhkrut
  • ühe pritsimata apelsini koor, peente ribadena või riivitult
  • sõrmeotsasuurune tükk ingverit, viilutatud
  • 1 vanillikaun või lusikatäis vanillipastat

Lisatava suhkru kogus sõltub rabarbri edasisest kasutusest. Kui paned seda niigi magusa koogi peale või vahele, kasuta vähem suhkrut.

Lõika rabarber soovitud pikkuses juppideks, kas lihtsalt paksud viilud või lausa 15 cm pikkused pulgad.

Aseta ahjuvormi või kõrgemate äärtega ahjuplaadile. Puista üle suhkruga. Lase seista umbes 20 minutit või kuni mahlad hakkavad jooksma.

Nüüd lisa maitsed – apelsinikoor, ingver ja vanill. Sega läbi ja küpseta 220-kraadises ahjus 5 – 10 minutit. Rabarber peaks jääma pehme ja vetruv, aga mitte koost lagunema.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberiruut kondenspiimaga
Järgmine postitus
Kookose-tapiokipuding rabarberiga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberiruut kondenspiimaga

Maitsev ja lihtne rabarbriküpsetis, milles kondenspiim teeb rabarbri üsna “kommiseks”. Sobib hästi ka kaasa pakkimiseks ja pargipingil maiustamiseks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.