Magustoit huvitava tekstuuriga tapiokist, mis on Kagu-Aasia köökides sagedasti kasutatav teratärklis.

  • umbes 600 ml vett või nii palju, et kastrul 2/3 ulatuses täita
  • 80 g tapiokipärleid
  • 50 g suhkrut
  • 150 ml 35% koort
  • 150 ml kookoskoort
  • näpuga soola
  • 500 ml küpsetatud või hautatud rabarberit, peeneks tambitud

Jaota rabarber nelja klaasi vahel.

Lase vesi kastrulis keema, lisa tapiokipärlid (loe pakendilt juhendit, mõnda sorti peab ennem vees leotama), segades nobedalt lusikaga, et pärlid üksteise külge ei kleepuks. Keeda kergel tulel 15 minutit kuni pärlid muutuvad klaasjaks, aegajalt ikka segades. Kurna ja loputa külma vee all (selle etapi võib vahele jätta kui soovid rohkem pudrulaadset tulemust).

Loputa kastrul, kalla sinna vahukoor, kookoskoor, suhkur ja natuke soola. Kuumuta madalal tulel kuni suhkur on sulanud. Lisa kurnatud tapiokipärlid ja keeda keskmisel-madalal tulel umbes 5 minutit. Jaota klaasidesse, kata kinni ja lase jahtuda.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)