Ahjus küpsetatud lambaliha, mis on magushapu maitse saanud aprikoosidest ja sidrunist.
- 1 lamba rinnatükk, kondita ja liigne rasv ära lõigatud (ühest jagub söömiseks 3-4 inimesele)
- 1 sidruni mahl
- soola, pipart
Täidis:
- 1 spl võid
- 50 g kuivatataud aprikoose
- 1 porru
- 1 varsseller
- 1 küüslauguküüs
- 50 g riivsaia
- 1 tl tüümianit
- 1 sidruni riivitud koor
- 1 muna
Täidise jaoks sulata või pannil, lisa väikseks tükeldatud porru ja purustatud küüslauk ning kuumuta pannil veidi pehmemaks, aga ära lase pruunistuda. Tõsta pann tulelt ja sega hulka tükeldatud aprikoosid ja varsseller, riivitud sidrunikoor, tüümian ja maitseained. Sega need komponendid kõigepealt korralikult omavahel läbi, siis lisa lahtiklopitud muna ja sega uuesti.
Laota lambalihatükk tasasele pinnale laiali, maitsesta soola ja pipraga. Jaota täidis ühtlaselt lihatüki peale ning keera kitsamast otsast alustades tihedasti rulli. Seo rull paarist-kolmest kohast niidiga kõvasti kinni ning aseta sobiva suurusega ahjuvormi. Pigista peale sidrunimahla. Pane 200 kraadini eelsoojendatud ahju pooleks tunniks küpsema. Poole tunni pärast võta korraks ahjust välja, niisuta liha eraldunud mahlaga ning pane uuesti ahju, kui kuumus on keeratud 150 kraadi peale. Küpseta 1,5 tundi, aeg-ajalt veel liha eraldunud vedelikuga kastes. Kui pealmine osa kipub liialt pruunistuma, siis kata vorm fooliumiga.
Tõsta liha ahjust ning jäta umbes 15 minutiks puhkama. Seejärel eemalda niidid ning lõika rullist paraja jämedusega viilud. Viiludele võid serveerimise hetkel veel veidi sidrunimahla pigistada. Kõrvale sobivad küpsetatud köögiviljad.
Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)