Mahedamaitseline roog lambalihast. Pikk hautamine potis muudab liha suussulavaks, kardemonimaitse on tuntav ja lisab toidule pidulikuma nüansi.

  • 2 spl õli
  • 2 spl värskelt purustatud kardemoniseemneid
  • 1 kg kondita lambaliha, tükeldatud
  • 400 g tükeldatud spinatit (värske või külmutatud)
  • 250 g püreestatud tomateid
  • 2 tl jahvatatud koriandrit
  • 1,5 tl soola
  • 0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1,5 spl nisujahu
  • 2 kl vett

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli, sega hulka kardemon ja kuumuta umbes 1 minut. Lisa lambalihatükid ja pruunista 8-10 minutit. Nüüd pane potti spinat (kui kasutad külmutatud spinatit, sulata see enne ja pigista võimalikult palju vett välja) ning lase tal kõigega seguneda mõne minuti jooksul. Lisa tomatipüree ja keeda, kuni vedelik on aurustunud (u. 10 minutit). Maitsesta koriandri, soola ja pipraga, sega hästi läbi.

Vala peale 2 klaasi vett, lase keema tõusta ning hauta kaane all umbes 1 tund, kuni liha on pehme.

Sega jahu külma veega, et tekiks paraja konsistentsiga vedel pasta, vala peene joana potti ja sega kiiresti läbi. Kui kaste on paksenenud, siis tõsta pott tulelt.

Serveeri kardemoniga lambaliha chapati leiva või basmati riisiga.

Retsept: mugandatud Suneeta Vaswani raamatust “Easy Indian Cooking”, foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)