Lambafilee on parim keskelt roosana, ära üle küpseta. Ahjukartuleid saab teha ka ilma eelkeetmiseta, aga see võtab kauem aega.
- ca 500 g kartuleid
- õli (või pardirasva kui juhtub olema)
- 3 rosmariinioksa
- 1 mahesidrun
- meresoola
- 1 lambafilee
- suur peotäis peterselli ja tüümiani
- 3 rosmariinioksa
- 2 küüslauguküünt
- soola, pipart
Pane ahi 230 kraadini eelkuumenema.
Haki petersell, tüümian, rosmariin ja küüslauk hästi peeneks. Lihtsam on selleks kasutada köögikombaini. Puista ürdisegu lõikelauale, lisa soola ja pipart. Võib juhtuda, et pead filee keskelt pooleks lõikama, kui see tervenisti pannile ei mahu. Rulli fileed ürdisegus nii, et see oleks ümberringi ühtlaselt kaetud. Tõsta kõrvale.
Lõika kartulid ühesuurusteks tükkideks või veerandikeks, pane keeva soolatud veega täidetud potti ja keeda 12-15 minutit. Kurna, lao madalasse ahjuvormi (eelistatavalt metallist) ja nirista õliga üle. Puista peale soola, riivitud sidrunikoort ja okste küljest nopitud rosmariini. Sega läbi.
Küpseta ahjus umbes 30-40 minutit, kuni on väljast krõbedad ja kuldpruunid. Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini.
Pruunista lambafilee kuumal pannil, kokku ca. 5-6 minutit. Seejärel küpseta ahjus 8-10 minutit. Võta ahjust välja ja lase 10 minutit seista.
Viiluta ja serveeri.
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)
Toivo
Super hea ja lihtne teha!
Õnnestus täpselt nagu vaja, liha jäi ilus roosa ja väga mahlane!
Selle roa puhul on muidugi tooraine väga oluline.
Minul oli võimalik kasutada noore lamba tükki.