Juustukook, mille täidises on suussulav teraline, isetehtud kamašokolaad.
Koogipõhi:
- 150 g Digestive küpsiseid
- 30 g sulavõid
Täidis:
- 200 g piimašokolaadi
- 2 spl kamajahu
- 500 g toorjuustu
- 1 dl suhkrut
- 2 dl + 1 dl 35% koort
- 3 suurt muna
Kaunistuseks:
- erinevaid marju
Kamašokolaadiks sulata piimašokolaad kuuma veevanni kohal ja sega sisse kamajahu. Kalla pool saadud kogusest küpsetuspaberile ja pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Murra või tükelda.
Juustukoogi täidiseks klopi toasoe toorjuust ühtlaseks ning sega suhkru, 2 dl koore ja munadega. Suru mass läbi sõela ja sega kamašokolaadi tükkidega.
Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis, sega sulavõiga ning suru lusikaseljaga tugevalt 20 cm-se koogivormi põhja. Kalla peale juustukoogi täidis ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kook on küpsenud, kui see keskelt veel võdiseb. Lülita ahi välja, pane pajakinnas ahjuukse vahele ja lase koogil ca 10 minutit ahjus olla. Seejärel lase koogil toatemperatuuril jahtuda.
Kaunistuseks kuumuta 1 dl koort, sega ülejäänud sula-kamašokolaadiga ja määri koogile. Tõsta kook külmkappi (vähemalt 5 tundi). Enne serveerimist kaunista meelepäraste marjadega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (raamatust “Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris”)