Eesti Parima Toiduaine konkurss tähistas tänavu 25. toimumisaastat, mistõttu andis välja Grand Prix eriauhinna tootele, mis on 25 aasta jooksul auhinnatud ning püsib endiselt eestimaalaste toidulaual. Võitjaks osutus Leiburi Rukkipala.
„Kui muidu tunnustatakse konkursil just uusi tooteid, siis 25. sünnipäeva puhul on kohane vaadata tagasi ka konkursi ajaloole ja juba tunnustuse saanud toitudele ja jookidele. Grand Prix’ eripreemiaga tunnustame toodet, mis sai omal ajal auhinna oma innovaatilisuse eest, kuid on ajahambale vastu pidanud ja troonib endiselt eestlaste lemmikute tabeleid,“ kommenteeris Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Iga toidutootja sai Grand Prix’ võistlusele esitada ühe toote, mille edulugu kõige erilisemaks peab. Konkursi veerandsaja aasta juubelile kohaselt kandideeris auhinnale 25 toodet, millest esmase valiku tegi rahvas ning teises voorus valis võitja Toiduliidu juhtkogu.
„Leiba on Eestis alati üheks olulisemaks toiduaineks peetud, nii et on väga sümboolne, et ka Grand Prix’ tiitli pälvis leivatoode. Rukkipala on suurepäraste maitseomadustega leib, mis on eestlaste lemmikuna pikki aastaid leivatoodete müügitabeleid trooninud ning auväärne tiitel on täielikult välja teenitud,“ lisas Potisepp.
Kuidas sündis Rukkipala ‹ Perenaine.ee – retseptid
[…] Toiduaine konkursil sai 25. toimumisaasta Grand Prix auhinna Leiburi Rukkipala (loe täpsemalt siit). Küsisime Leiburi turundusjuhilt Annika Ojalt, kuidas Rukkipala […]