Variatsioon klassikalisest hommikusöögist, kiire ja lihtsa hollandaise retseptiga.

  • 8 noort sparglivart
  • 1 sidrun
  • 1 muna
  • 2 spl 30% äädikat
  • 30 g kooritud sarapuupähkleid
  • 1 spl võid
  • soola
  • 2 munakollast
  • 1-2 tl sinepit
  • väike sorts piprakastet, nt. Tabasco
  • 75 g võid

Kastme tegemiseks pane või väikesesse potti ja aja kuumaks. Pane blenderisse 2 munakollast, sinep, 20 ml sidrunimahla, piprakaste ja natuke soola. Mikserda umbes 10 sekundit. Võta kuum või ja kalla peenikese joana töötavasse blenderisse. Liiga kiire kallamise tulemusel võib muna minna tükki, aga kui või ei ole päris kuum, siis muna ei paksene. Hoia kaste kuni serveerimiseni soojas.

Soojenda pann madalal tulel, poolita pähklid, viska koos 1 spl võiga pannile ja rösti kuni kuldpruunid, maitsesta soolaga ja tõsta köögipaberile nõrguma.

Auruta sparglivarsi 8-10 minutit või kuni noaots kergesti sisse läheb. Tõsta taldrikule, pigista kohe natuke sidrunimahla peale ja maitsesta soolaga.

Võta võimalikult kõrge pott, täida veega ja aja keema. Löö muna tassi või kulbi sisse lahti. Vaata, et vesi keeks pisikese mulinaga, suur mulin lõhub muna kuju. Kalla äädikas vette ja libista muna veepinna lähedalt keeduvette. Keeda 3-4 minutit. Tõsta muna välja ja lõika “saba” tagant ära.

Aseta sparglivarred taldrikule, puista peale pähklid, kõige otsa tõsta pošeeritud muna ja kalla üle kastmega. Soovi korral serveeri sparglit suitsulõhe, krõbeda peekoni või õhukuivatatud singiga.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)