hapupiimakeeks

Lihtne ja maitsev keeks keefirist, kuhu võid maitseks lisada ka rosinaid.

  • 180 g võid
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • näputäis soola
  • 250 g nisujahu
  • 2 dl hapupiima/keefiri
  • soovi korral rosinaid

Sulata või, jahuta. Lisa keefir ja sega ühtlaseks.

Vahusta munad suhkruga. Sega juurde keefiri-ja võisegu. Sega jahu küpsetuspulbri, sooda ja soolaga ning lisa munasegule. Kui lisad rosinad, lisa need viimasena tainasse. Kalla tainas pikliku võitatud keeksivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55 minutit kuni keeks on kaunilt kuldne (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta keeks ja lõika viiludeks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)