Lihtne ja maitsev keeks keefirist, kuhu võid maitseks lisada ka rosinaid.
- 180 g võid
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soodat
- näputäis soola
- 250 g nisujahu
- 2 dl hapupiima/keefiri
- soovi korral rosinaid
Sulata või, jahuta. Lisa keefir ja sega ühtlaseks.
Vahusta munad suhkruga. Sega juurde keefiri-ja võisegu. Sega jahu küpsetuspulbri, sooda ja soolaga ning lisa munasegule. Kui lisad rosinad, lisa need viimasena tainasse. Kalla tainas pikliku võitatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 45-55 minutit kuni keeks on kaunilt kuldne (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta keeks ja lõika viiludeks.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Eili
Tegin rosinatega ja tuli maitsev keeks, keefir andis hea maitse, polnud kuiv. Lihtne valmistada samuti.
Evi
Väga maitsev keeks. Rosinate asemel panin õunu ja lisasin veidi rohkem jahu. Super
Ann
See keeks tuli ilma igasuguste lisanditeta lihtsalt suurepärane. Pehme, kohev, mahlane, absouultselt mitte kuiv. Järgmisel päeval ka veel sama hea. Mul ei olnud erilisi ootusi, tahtsin lihtsalt kuskil seisma jäänud keefiri ära kasutada, seda positiivsem oli üllatus. Kindlasti läheb kordamisele.