Õlis küpsetatavad krõbedad ja vähemagusad küpsised – nii nagu neid on juba aastakümneid tehtud. Sellest koguses saad ca 30 seakõrva.
- 1 dl piima
- 50 g võid
- 2 muna
- 300 g nisujahu
- 2 spl suhkrut
- ¼ tl soola
- 1 l õli frittimiseks
Taina valmistamiseks klopi lahti munad ja suhkur, lisa piim, sulatatud või, sool ja jahu. Kuna taigen on paks, siis sega taigen lõpus kokku käte abiga. Vajadusel lisa jahu, sest taigen peab saama kenasti rullitav. Kata tainas kilega ja lase 2 tundi soojas kohas seista.
Rulli tainas jahusel pinnal ca 2 mm paksuseks ja raputa ka taina peale jahu. Lõika 2×8 cm pikkused ribad ja tee iga riba keskele noaga 4 cm pikkune pilu. Pista seakõrva ülemine serv pilust läbi teisele poole, et moodustuks keerd.
Küpsetamiseks kuumuta õli. Pane kuuma rasva sisse nii palju küpsetisi, et need vabalt rasvas ujuksid. Kui seakõrvad on ühelt poolt pruunistunud, keera vahukulbi abiga need rasvas ümber, et ka teine pool saaks pruunistuda. Tõsta salvrätikuga kaetud anumasse või alusele, et liigne rasv paberisse imbuks ja sõelu peale tuhksuhkrut.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (“Nostalgilised tordid ja koogid”)