Pärmitainast saiakesed, mille vahele on rulli keeratud piparkoogitaigen.

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 muna
  • 7,5 dl nisujahu
  • 75 g pehmet võid
  • 500 g piparkoogitainast
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • määrimiseks muna
  • peale puistamiseks pärlsuhkrut

Lahusta pärm suhkruga käesoojas piimas. Sega juurde sool, kardemon ja muna. Sõtku jahu vähehaaval tainasse, viimasena lisa pehme või. Sõtku või sega miksriga tainast, kuni see elastseks muutub ja kausi servadest lahti lööb. Vormi tainast pall, puista üle jahuga. Kata tainas rätikuga ning lase 30-40 minutit soojas kerkida.

Kalla tainas jahusele lauale ning rulli suureks ristkülikuks. Rulli piparkoogitainas sama suureks. Haki šokolaad.

Puista hakitud šokolaad pärmitainaplaadile, siis kata piparkoogitainaplaadiga.

Keera pikemast servast tihedasti rulli, siis lõika ketasteks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all kerkida umbes 15 minutit.

Määri pealt lahtuklopitud munaga ning kaunista pärlsuhkruga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)