Need kohupiimaküpsised on võrreldes tavaliste küpsistega tänu kohupiimale pehmemad ja mahlasemad. Proovi ka kaneelisuhkruga versiooni.

  • 150 g võid
  • 100 g martsipani
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • pisut soola
  • 125 g kohupiima
  • tavalist ja/või kaneelisuhkurt

Esmalt sega jahu ja sool küpsetuspulbriga, millele lisa külmad võitükid ja martsipanitükid. Sõtku ühtlaseks tainaks ja sega juurde ka kohupiim. Tainas ei tule väga jahune, mistõttu on seda pisut ebamugav rullida – aitab, kui asetad taina külmkappi pooleks tunniks.

Soojenda ahi 180 kraadini. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks, lõika välja ümmargused rattad, suru suhkrusse, voldi kokku ja suru taas suhkru sisse. Küpseta ca 10 minutit, kuni need on kuldpruunid.

Nippe ja nõuandeid:

  • Tee taigen valmis küpsetamisele eelmisel õhtul, mässi kilesse ja jäta külmikusse ootele.
  • Kaneelisuhkruks sega 0,5 tl kaneeli 2 spl suhkruga.

Retsept: Eva Pärtel (Perenaine.ee), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)