Neid mahlaseid küpsiseid ei olegi nii raske valmistada, vaja on vaid natuke kannatlikkust ja aega.
Küpsisekihid:
- 175 g võid
- 1,75 dl suhkrut
- 175 g nisujahu
- 5 muna
Vahele:
- 300 g paksemat jõhvikamoosi (või mõnda hapukat marmelaadi)
Šokolaadiglasuur:
- 200 g tumedat šokolaadi
- 2 spl 0,5% koort
Vahusta toasoe või pehmeks vahuks, sega juurde jahu.
Vahusta munad koos suhkruga kohevaks. Sega osade kaupa munamass jahu-või segule, kuni saad vedelapoolse ühtlase taina.
Määri saadud tainast 4- 5 õhukest küpsisepõhja küpsetuspaberitele. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks, ca 6-7 minutit.
Kui ahjuplaat on suurem võib küpsisepõhju ka vähem tulla, siis saad hiljem lõigata sobivas suuruses põhjad, et kokku tuleks u. 4-5 küpsisekihti. Kuniks küpsisepõhjad on veel soojad, liida need omavahel keedisega.
Pealmiseks kihiks sulata šokolaad koos koorega. Kata pealt küpsiseplaat ja lõika servad sirgeks.
Lase natuke jahedas taheneda.
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Pille
Mis nipiga need tükid küll ometi nii ilusad sirge servaga jäävad teil? Mul murenes glasuur lõigates koledal kombel sik-sakiliselt :(. Ja see šokolaadikiht tuli mul ikka jube paks ka veel… Mõtlesin, et järgmine kord panen ehk poole vähem šokolaadi ja äkki peaks juba tahenemata glasuuriga lõikama. Või mis tehnikat teie soovitate :D?
Muidu maitsesid ju hästi – kõik kiitsid, aga no kaubanduslik välimus jättis soovida :).
Marit@Perenaine
Mina lõikasin tükkideks jah siis kui šokolaad veel päris tahenenud ei olnud, aga eks ta natuke ikka praguneb, peab hästi rahulikult ja tasakesi
lõikama. Veel üks nipp: lisa šokolaadi hulka pool dl kohvikoort, siis ei pragune šokolaad üldse ja saab kauneid tükikesi lõigata.
Sofia
Väga head küpsised tulid välja!!!
Minni
Super head tulid!!!
Kihilised küpsised | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]