Originaalretseptis (Salme Masso) oli likööri asemel vesi ja šokolaadi asemel kakaoglasuur.
- 1 dl suhkrut
- 150 g võid
- 1 muna
- 5 tl kohvilikööri
- 250 g jahu
- vaniljesuhkrut
- kaunistuseks šokolaadi
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna ja liköör ning vahusta veel. Lõpuks sega hulka jahu. Pritsi tainast plaadile tähekujulised küpsised.
Küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit.
Tükkideks murtud šokoaad pane kilekotti, seo sõlm peale ja pane sooja vette sulama. Jahtunud küspsised kaunista sulašokolaadiga. Sellest kogusest saab 2 plaaditäit küpsiseid.
Retsept: Salme Masso, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Evelyn
Väga maitsvad küpsised! 🙂
Kui küpsised lähevad untsu
[…] Nüüd aga tekkis idee mingeid küpsiseid teha. Polegi ammu teind. Kuigi jah, ma teadsin, et küpsiste tegemine on minu puhul üsna riskibisnis. Kuid olgem ausad, süüa kõlbavad ju ikka, kuigi välimus ei pruugi kuigi kaunis olla. Niisiis googeldasin pisut ja silma jäi kevadlille küpsiste retsept (LINK). […]