Islandi restoranides serveeritakse magustoiduks tiramisut, milles mascarpone asemel kasutatud skyr’i. Tulemuseks on Skyramisu – mitte nii rammus, kuid samas kreemine dessert.
- 400 g skyr
- 2 dl vahukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g Ladyfingers küpsiseid
- 6-7 dl kanget kohvi (vedelikku)
- 1-2 spl kakaopulbrit
- 50 g 70 % peenikeseks hakitud šokolaadi
Mikserda koor ja suhkur tugevaks vahuks. Sega sisse skyr ja vanillisuhkur.
Pane kohvi laiemasse kaussi ja kasta pooled küpsised ühekaupa kohvi sisse ning tõsta serveerimisalusele. Kata poole kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja raputa peale hakitud šokolaad.
Kasta ülejäänud küpsised (ühekaupa) kohvi sisse, tõsta kreemile teiseks kihiks ning kata ülejäänud kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja pane ööseks külmkappi.
Retsepti idee eest täname: Soffia Gisladottir; foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)