Islandi päritolu skyr pole mitte ainult kohupiima või jogurti moodi vahepala, vaid mõnusalt siidine tooraine, mis sobib isegi jäätise tegemiseks. Sellest kogusest saad ca 1,2 liitrit sidruniselt värskendava maitsega jäätist.
- 2 dl 35% koort
- 0,5 dl suhkrut
- 400 g magustatud kondenspiima
- 400 g skyr’i
- 1 dl sidrunimahla (2 suuremast või 4 väiksemast sidrunist)
Mikserda koor ja suhkur tugevaks vahuks. Sega juurde ülejäänud ained.
Kui sul on jäätisemasin, kalla segu masinasse ja valmista masinaga jäätis. Pane valmis saanud jäätis enne söömist veel 4-5 tunniks sügavkülmikusse.
Kui sul ei ole jäätisemasinat, kalla segu sügavkülmakindlasse plastikkarpi ning sega* külmuvat jäätist iga poole tunni tagant, kuniks segu hakkab läbi külmuma (ca 3-4 tunni pärast). Lase jäätisel enne söömist veel mõned tunnid sügavkülmikus olla.
Serveeri näiteks puuviljadega.
*Jäätise segamine on tähtis, sest vastasel juhul tekivad jäätise sisse jääkristallid.
Retsept ja foto: Eva Pärtel, Perenaine.ee