Hurmaaküpsised on pehmed, veidi jõuluhõngulised, head külmal talveõhtul tee kõrval ampsata.

  • 2 küpset hurmaad
  • 4 – 4,5dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1,5 dl suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 75 g kreeka pähkleid

Püreesta hurmaa sisu kahvli või saumiksriga. Sega jahu küpsetuspulbri, jahvatatud muskaatpähkli ja kaneeliga. Vahusta või suhkruga. lisa edasi vahustades muna. Viimasena sega juurde hurmaapüree, seejärel kuivainete segu, sega ühtlaseks tainaks.

Vormi tainast väikesed pallikesed, vajuta lamedaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.

Sellest kogusest tuleb u. 2 plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)